miércoles, 30 de enero de 2008

LUCHA OBRERA: LLAMAMIENTO A LOS METALÚRGICOS CATALANES

Reproducimos un comunicado que nos han hecho llegar los compañeros/as del Frente Único de Trabajadores (FUT). Por su diagnóstico descrito, claridad en la denuncia y el desenmascaramiento decidido contra el terrorismo patronal creemos de interés su difusión.
A los obreros metalúrgicos catalanes
En los últimos meses estamos viviendo en Catalunya una ofensiva salvaje contra la clase trabajadora catalana por parte de la patronal, especialmente virulenta en el sector del Metal, y concentrada con mayor intensidad en la Provincia de Barcelona. Una ofensiva que va desde la rebaja bochornosa de las condiciones de trabajo (SEAT...), pasando por despidos parciales (Nissan…), y acabando en el cierre patronal unilateral en diversas factorías (SAS, VALEO, MERCEDES-BENZ...).
Fábrica a fábrica, la patronal, fielmente apoyada por su Gobierno (PSC, ERC, IC-V-EUiA, CiU, PPC), sigue coleccionando bochornosos beneficios multimillonarios, trapicheando y jugando a la especulación urbanística con el gobierno burgués de turno. Y todo ello a costa de nuestro trabajo, a costa de nuestro sufrimiento, de nuestro sudor, de nuestra sangre, ¡e incluso a costa de nuestro ingreso en las listas del maldito INEM! ¿y quién coño defiende nuestros intereses?Son ya miles y miles los metalúrgicos catalanes que han sido expulsados como escoria inservible de sus puestos de trabajo, que han visto lastradas y mutiladas sus condiciones laborales, ¡y aquí parece que nada pasa!, ¡aquí parece que la clase obrera (golpeada, humillada y zarandeada constantemente) no encuentra el camino para hacer frente a tanta infamia, a tanta tragedia, a tanto atropello capitalista!
600 Obreros son despedidos en SEAT ¡y las jerarquías sindicales firman y callan!, 300 Obreros son despedidos de SAS ¡y las jerarquías sindicales firman y callan!, 500 Obreros son despedidos en MERCEDES-BENZ ¡y las jerarquías sindicales firman y callan!, y ahora ya nos anuncian que 450 Obreros más van a ser despedidos de NISSAN ¡y las jerarquías sindicales firmarán y callarán! Compañeros metalúrgicos ¿dónde están vuestros comités? ¿a qué se dedican? ¿por qué seguimos tragando en silencio con todo este barrizal antiobrero?
Hace unas semanas MERCEDES-BENZ, incumpliendo ABSOLUTAMENTE TODO ACUERDO PREVIAMENTE FIRMADO, dejó tiradas en la cuneta a 500 familias obreras... ¿no tuvo nada qué decir el Comité de Nissan al respecto? ¿Y el comité de SEAT, por qué no se pronunció? ¿y dónde quedó la solidaridad obrera?...¡así nos luce el pelo!
Gravísimos conflictos en Citroën Vigo, gravísimos conflictos en Delphi Cádiz… ¿Hasta cuando los obreros vamos a ir cogiditos de la mano hacia el matadero capitalista, en silencio y con la cabeza gacha? ¿Por qué nos quieren aislados, divididos y atormentados? ¿Por qué nos dejamos aislar, dividir y atormentar? ¿Es que realmente hemos renunciado a la solidaridad obrera, vínculo indisoluble de nuestra clase social? ¿Es qué no conocemos nuestra gloriosa historia? ¿Pensamos quizá que en nuestra fábrica acaban nuestras responsabilidades? ¡Jamás! ¡Es una locura suicida seguir quemándonos solos! Nos preocupa nuestro centro de trabajo, nuestros compañeros más cercanos ¿pero es que acaso la Patronal dispara contra una sola factoría? ¿Contra un grupúsculo de trabajadores? ¡De ninguna manera!...golpea selectiva y constantemente al CONJUNTO de nuestros puestos de trabajo, estén dónde estén, y lo que es peor, ¡liquidan el futuro laboral de nuestros hijos! Jamás osarán despedir a 10.000 obreros en SEAT, ¡pero sí liquidarán a 10.000 obreros de SEAT, NISSAN, MERCEDES…¡nos están jodiendo gota a gota, para inmovilizarnos, para aislarnos, para jodernos como corderitos degollados!
Compañeros, hermanos de clase, herederos de aquellos héroes metalúrgicos que escribieron las más bellas páginas de la historia; YA BASTA DE TANTA INFAMIA, DE TANTA HUMILLACIÓN, debemos dejar un mensaje claro y rotundo a la cínica y criminal Patronal y a su mamporrero gubernamental;
CADA OBRERO AMENAZADO, EN CUALQUIER FÁBRICA DEL SECTOR Y EN CUALQUIER LUGAR ¡DEBE SER RESPALDADO POR EL CONJUNTO DE LA CLASE TRABAJADORA DEL SECTOR!
Ante el actual panorama, no caben ya la lucha absurda de siglas, sólo una palabra aterra a estos señoritos que firman despidos abrazados al patrón; UNIDAD.
Los obreros metalúrgicos no necesitamos más palabras vacías de contenido, ¡necesitamos HECHOS!, y para ello es imprescindible nuestra UNIDAD como clase trabajadora, como productores sociales, ¡necesitamos UN FRENTE ÚNICO DE TRABAJADORES, UN SINDICALISMO DE CLASE que ponga fin a tanta tropelía capitalista dirigida por la patronal y ejecutada por su Gobierno.
Un Frente de obreros y para obreros que aglutine al conjunto de la clase trabajadora, que salga en defensa de nuestros intereses siempre y en cualquier circunstancia. SI NO NOS ORGANIZAMOS NOSOTROS MISMOS, ¡NADIE LO HARÁ POR NOSOTROS! Un Frente Único de Trabajadores que sea capaz de trabajar sin descanso en los comités de empresa, que dé la palabra a la asamblea obrera, que recoja las mejores tradiciones de nuestra sufrida clase, que sea capaz de articular una respuesta rotunda y contundente ante cualquier amenaza, en cualquier fábrica.
¿Hasta cuando vamos a tolerar a vividores a sueldo de las jerarquías, que sólo vienen a vernos para darnos el finiquito? ¡Eso no es sindicalismo, eso es traición! ¿Hasta cuando vamos a tolerar la prepotencia fascista de la Patronal? ¿Hasta cuando vamos a tolerar el abandono de este Gobierno corrupto y vendido?
¡VIVA LA CLASE OBRERA!

¡VIVA EL HEROICO METALÚRGICO!

¡POR EL FRENTE ÚNICO DE TRABAJADORES!

¡POR LA UNIDAD DE LOS TRABAJADORES!

¡POR EL SINDICALISMO DE CLASE!
Frente Único de Trabajadores
frenteunico@hispavista.com


Als obrers metal·lúrgics catalans
 
En els últims mesos estem vivint a Catalunya una ofensiva salvatge contra la classe treballadora catalana per part de la patronal, especialment virulenta en el sector del Metall, i concentrada amb major intensitat a la Província de Barcelona. Una ofensiva que va des de la rebaixa vergonyosa de les condicions de treball (SEAT...), passant per acomiadaments parcials (Nissan...), i acabant en el tancament patronal unilateral en diverses factories (SAS, VALEO, MERCEDES-BENZ...).

Fàbrica a fàbrica, la patronal, amb el fidel suport del seu Govern (PSC, ERC, IC-V-EUiA, CIU, PPC), segueix col·leccionant vergonyosos beneficis multimil·lionaris, fent i desfent i jugant amb l'especulació urbanística amb el govern burgès de torn. I tot això a costa del nostre treball, a costa del nostre sofriment, de la nostra suor, de la nostra sang, i fins i tot a costa del nostre ingrés en les llistes del maleït INEM! i qui cony defensa els nostres interessos? Són ja milers i milers els metal·lúrgics catalans que han estat expulsats com si fossin una escoria inservible dels seus llocs de treball, que han vist llastrades i mutilades les seves condicions laborals, i aquí sembla que no passa res!, aquí sembla que la classe obrera (colpejada, humiliada i sacsejada constantment) no troba el camí per a fer front a tanta infamia, a tanta tragèdia, a tant agressió capitalista!
600 obrers són acomiadats de SEAT i les jerarquies sindicals signen i callen!, 300 obrers són acomiadats de SAS i les jerarquies sindicals signen i callen!, 500 obrers són acomiadats a MERCEDES-BENZ i les jerarquies sindicals signen i callen!, i ara ja ens anuncien que 450 obrers més seran acomiadats de NISSAN i les jerarquies sindicals signaran i callaran!
Companys metal·lúrgics on estan els vostres comitès? a què es dediquen? per què seguim empassant en silenci amb tot aquest femer antiobrer? Fa unes setmanes MERCEDES-BENZ, incomplint ABSOLUTAMENT TOT ACORD PRÈVIAMENT SIGNAT, va deixar llençades a la cuneta a 500 famílies obreres... no va tenir res què dir el Comitè de Nissan al respecte? I el comitè de SEAT, per què no es va pronunciar? i on va quedar la solidaritat obrera?...així ens llueix el pèl! Gravíssims conflictes a Citroën Vigo, gravíssims conflictes a Delphi Càdis? Fins quan els obrers anirem agafadets de la mà directes cap a l'escorxador capitalista, en silenci i amb el cap cot ? Per què ens volen aïllats, dividits i atormentats? Per què ens deixem aïllar, dividir i atormentar? És que realment hem renunciat a la solidaritat obrera, vincle indissoluble de la nostra classe social? És què no coneixem la nostra gloriosa història? Pensem potser que en la nostra fàbrica acaben les nostres responsabilitats? Mai! És una bogeria suïcida seguir cremant-nos sols! Ens preocupa el nostre centre de treball, els nostres companys més propers però és que per ventura la Patronal dispara contra una sola factoria? Contra un grupúscle de treballadors? De cap manera!...colpeja selectiva i constantment al CONJUNT dels nostres llocs de treball, estiguin on estiguin, i el que és pitjor, liquiden el futur laboral dels nostres fills! Mai gosaran acomiadar a 10.000 obrers a SEAT, però sí liquidaran a 10.000 obrers de SEAT, NISSAN, MERCEDES...ens estan fotent gota a gota, per a immobilitzar-nos, per a aïllar-nos, per a fotre'ns com a un ramat de corders degollats ! Companys, germans de classe, hereus d'aquells herois metal·lúrgics que van escriure les més belles pàgines de la història; JA PROU DE TANTA INFAMIA, DE TANTA HUMILIACIÓ, hem de deixar un missatge clar i rotund a la cínica i criminal Patronal i al seu mamporrer governamental.
CADA OBRER AMENAÇAT, EN QUALSEVOL FÀBRICA DEL SECTOR I EN QUALSEVOL LLOC HA DE SER PROTEGIT PEL CONJUNT DE LA CLASSE TREBALLADORA DEL SECTOR! Davant l'actual panorama, no hi cap ja la lluita absurda de sigles, només una paraula aterra a aquests senyorets que signen acomiadaments abraçats al patró; UNITAT. Els obrers metal·lúrgics no necessitem més paraules buides de contingut, necessitem FETS!, i per a això és imprescindible la nostra UNITAT com a classe treballadora, com a productors socials, necessitem UN FRONT ÚNIC DE TREBALLADORS, UN SINDICALISME DE CLASSE que posi fi a tant atropellament capitalista dirigit per la patronal i executada pel seu Govern. Un Front d'obrers i per a obrers que aglutini al conjunt de la classe treballadora, que surti en defensa dels nostres interessos sempre i en qualsevol circumstància. SI NO ENS ORGANITZEM NOSALTRES MATEIXOS, NINGÚ HO FARÀ PER NOSALTRES! Un Front Únic de Treballadors que sigui capaç de treballar sense descans en els comitès d'empresa, que doni la paraula a l'assemblea obrera, que reculli les millors tradicions de la nostra soferta classe, que sigui capaç d'articular una resposta rotunda i contundent davant qualsevol amenaça, a qualsevol fàbrica. Fins quan tolerarem a vividors a sou de les jerarquies, que només vénen a veure'ns per a donar-nos la liquidació? Això no és sindicalisme, això és traïció! Fins quan anem a tolerar la prepotència feixista de la Patronal? Fins quan anem a tolerar l'abandonament d'aquest Govern corrupte i venut?
VISCA LA CLASSE OBRERA!

VISCA L'HEROIC METAL·LÚRGIC!

PEL FRONT ÚNIC DE TREBALLADORS!

PER LA UNITAT DELS TREBALLADORS!

PEL SINDICALISME DE CLASSE!
Front Únic de Treballadors
frenteunico@hispavista.com

No hay comentarios: